TRE - Bild 1

Nu kan du boka din för TRE behandlingar hos Själens Blomma.

Gör som flera andra klienter, boka TRE och få en egen verktygslåda att jobba med kroppen och Psyket hemma.

Inget svårt att lära sig; inget svårt att utföra själv hemma, samt fantastiska resultat. Jobbar du ca 15 minuter varje dag med TRE motsvara detta ca 2 terapi timmar i veckan här.

Läs mer om TRE här:

Tjänstbeskrivning: TRE Stress, Tension and Trauma Releasning Exercises i Huddinge. Återställ kroppens naturliga balans med hjälp av enkla övningar.

En kraftfull metod för självläkande och inre harmoni! Amerikanen David Berceli, Ph.D., forskare, traumaterapeut och före detta munk (har bl a arbetat lång tid med ModerTeresa), har skapat en kraftfull metod för att frigöra stress och obearbetade känslor i kroppen.

 

Foto med mig och David  Berceli. ph,D när jag gick TRE2 för honom våren 2012.

TRE - Bild 2

Metoden David lär ut kallas TRE Stress, Tension and Trauma Releasning Exercises

TRE är ett genombrott för stresshantering och traumaåterhämtning.

Metoden är lättlärd, ger en omedelbar verkan och är möjlig att använda utan vägledning av en terapeut

Du får lära dig om TRE Du får lära dig lättare övningar som gör att TRE skakningen framkommer naturligt.

Skakningen är en naturlig, neurogena skakningar är en medfödd egenskap för alla däggdjur. Vi människor har stoppat den, genom kontroll att vi har lärt oss att inte visa rädsla, när vi skakar har vi lärt oss att detta är att vara svag och visa oss rädda.

Du blir led genom skakningen i mellan 20-30 minuter, du kommer då känna hur det är när skakningen börja och du kommer ha handledning genom hela skakningen, om du vill aktiverar den mer får du få tips om hur du gör. Du kommer känna dig säker med hur du aktiverar denna skakning själv hemma.

TRE Stress, Tension and Trauma Releasing Exercises är ett fantastiskt själv verktyg, som du lätt kan använda i din vardag och är mycket bra i kombination av flera av våra behandlingar som en egen vardags moment.

 

Hur funkar TRE?

När vår kropp utsätts för en fara eller hot, långvarig stress psykisk som fysisk uppfattar kroppen också som ett hot. När detta sker har kroppen en automatisk reaktion, kroppen drar ihop sig som ett bol för att försvara alle inre vitala delar, då detta sker så spänns alla stressmuskler och bindväven, bindväven som är som en tun elastisk väv som håller uppe skelettet och musklerna drar ihop sig, bindväven finns i hela vår kropp.

När detta sker så går vi ifrån att vara i den tänkande delen i vår hjärna. Vi kallar den människodelen, som är den långsamma vägen

Där går vi till den agerande delen av hjärnan som vi kallar däggdjursdelen som är den snabba vägen, efter detta ligger du kvar i den snabba delen, här är det ett ständigt fly eller fäkta agerandeeller frysläge.

Ett exempel är, när kroppen ständigt står i påslagg och försvar. gör detta att när du som liten uppfattar mamma och Pappas höga röster som ett hot, kommer kroppen minnas detta nästa gång du hör höga röster och gräl, och efter som du är fortfarande kvar i att försvara och agera delen i hjärnan så slår detta på direkt.

När den snabba vägen står på kraftigt i ett fly eller fäkta påslag, börjar binjurarna producera mer och mer andralin och kortison, även kallat stresshormon. Detta kan ge oss olika sytomer i kroppen. Sytomer du kan få är:

Koncentrations svårigheter

Svårt med inlärning

Problem med kroppsberöring,

Humörsvängningar

Deprimerad

Ångers

Ljud och ljuskänslig

Sömbesvär

Problem med ämnesomsättningen

En muskel som påverkas väldigt stark när stressmusklaera spänns är psoas muskeln, denna muskel är väldigt svår att komma åt, ex kan du inte komma åt den i vanlig massage, då denna muskel ligger under dina tarmar. Bowenterapin har ett bra grepp att komma åt psoas, men den efekten TRE har på psoas har jag tidigare aldrig stöt på. I TRE så utgår den neurogena skakningen i från psoas. Vid stress då psoas är spänd pressas njurarna och binjurarna samman och stresshononerna kortisol och adrenalin frigörs i blodomloppet.

En bild hur psoas muskelen är fäst i kroppen.

TRE - Bild 3