Ärrvävnadsbehandling 

Det är tussen tals människor som har ärr och ärrvävnad, många har inga problem med sina ärr, men det finns väldigt många som har problem och det finns många som har problem på ett andra ställe i kroppen som de inte vet är kopplat till ärret

Alla ärr bär på ett trauma och det går djupt ner i många känsel sensationer när man jobbar med ärrvävnad.

Många ärr är stumma eller du har ingen känsel där ärret är, många kan känna ett obehag eller upplever att det kan se fult ut, allt detta jobbar ärrvävnads tekniken på

Efter ca 5 minuter kan du känna varme i kroppen , du kan känna ett pirrande och du känner samma känsla där som på övriga huden.

Hos många klienter ser man direkt hur de blir mjukare runt väven och ärret drar ihop sig och blir blekare till färgen men direkt efter ärrvävnads behandlingen så blir ärret lite rödare i färgen detta sker efter som blodflödet startar i ärret och det kommer igång och släpper i lymfflödet i området kring ärret.

När man jobbar över ärret och ner i ärrvävnaden och  så ändrar den struktur och form, det löser också upp i kollagenet som bildas i ärret och med detta lossnar det i Fascian och vävnaden.

Nerver kan ligga i kläm och påverka i kroppens energimeridianer viket ger ärrvävnaden ett sämre flöde i kroppen, Det hämna vanligtvis rörligheten vid kotor och leder. Så rörligheten  blir ofta mycket friare efter man jobbat med ärrvävnaden.

Det finns i dag terapeuter i hela värden som jobbar med denna teknik, det är inte bara Bowenterapeuter utan det kan vara vilken terapeut som helst och det finns även utbildade läkare i värden som jobbar med detta. Denna teknik är framtagen av min Bowenlärare Alastair Mc Loughlin.

Man kan jobba på alla ärrvävnader och det spelar ingen roll om ärret är 20 år gammalt eller ett år, du kan jobba på ett ärr efter 8 veckor , då den egna läkningen startat. innan åtta veckor skall man inte jobba på ärret då man stör den egna läkningen.

Jag har stött på många gånger då små finna ärr som bara ser ut som ett litet sträck,men det kan ha mycket störande effekt på andra ställen i kroppen, exempel på detta är små ärrvävnads snitt vid åderbråck kan skapa smärta, domningar i fötterna, man skal alltså inte luras av att ärret ser fint ut , det kan finnas mycket hinder djupare ner i ärrvävnaden.

Ofta räcker det att du jobbar på ärrvävnaden en gång ibland kan det behövas fler gånger. Rekommenderar minst två behandlingar, bästa resultaten uppnås om det inte blandar det med en annan behandling under samma dag.

När det är en led eller kota under ärret kan det behövas fler än en behandling mellan två till fyra behandlingar.

En behandling på ett ärr  som är längs 15 minuter ,  Vid större ärr och flera är ärr det därför vanligt att man jobbar med ett ärr och högst två ärr i taget. ibland kan det räcka med 5 minuter på ett ärrvävnads jobb.

Det finns i dag terapeuter i hela värden som jobbar med denna teknik, det är inte bara Bowenterapeuter utan det kan vara vilken terapeut som helst och det finns även utbildade läkare i värden som jobbar med detta. Denna teknik är framtagen av min Bowe lärare Alastair Mc Loughlin.

Sedan 2018 lärs ärrvävnads tekniken MSTR  ut i hela värden. 2019 bildades ett utbildat team av MSTR Instruktörer  Jag är stolt att var med i detta Instruktörsteam som MSTR Lärare det finns i dag 23 utbildade Instruktörer i värden.

Våren 2019 startar jag utbildning av MSTR terapeuter utbildningen kommer ske på Själens Blomma kliniken. Utbildningen ä en 8 timmars endagskurs. Är du utbildad Bowenterapeut, Massageterapeut, Naprapat;kiropraktor;Fysioterapeut ,Akupunktör,yoga instruktör; Pilates Instruktör eller innom annan kroppsterapi kan du utbilda dig till MSTR Mc Loughlins Scar Tissues Realease Techniq . Vid intresse om utbildningen kontakta mig på eva@sjalensblomma.se